de school

de school
in Tebellong

Hieronder vind je alle informatie over de plannen voor de school.
Maar je kan ook zien hoe de school er nu uitziet.de school nu

De eerste fase van de bouw & ontwikkeling van deze school is klaar. De ‘blauwe school’ wordt hij in het dorp genoemd. Het is een school met twee lokalen en ruimte voor administratie en opslag. Tot nu toe vindt er onderwijs plaats in deze school aan kinderen voor ze naar de basisschool gaan. Een zogenaamde ‘pre-school’ voorafgaand aan wat in Nederland groep 3 is.
Op dit moment wordt er aan 1 groep lesgegeven door MaMontsi. Gerdien, met haar orthopedagogische achtergrond, coördineert de school. Sinds de twee lokalen klaar zijn, is er ruimte voor groei naar een tweede groep & leerkracht. En wie waar de school naartoe kan groeien…bouw je mee?!

Nu bouwen we graag verder aan de school. De plannen hierover kan je hieronder vinden.
Hiernaast vindt je hoe ‘groot’ de school was (1 lokaal) en hoe het er nu uitziet.


verdere plannen

De school is klaar…tenminste de eerste fase: de realisatie van twee klaslokalen. Maar we dromen en plannen verder omdat er nog veel meer te ontwikkelen is als het om de school en haar omgeving gaat. Belangrijk voor nu is het bouwen van een muur die bij hevige regenval de grond op zijn plaats houdt. Zo gaan we erosie tegen, maar blijft de school ook behouden. Maar ook willen we graag wat meer groen & schaduw creëeren op de speelplaats.

Tegelijk liggen er nog andere plannen waar we ook al fondsen voor hebben kunnen werven. We gaan een goede keuken bouwen om maaltijden uit te geven. Goed onderwijs en gezonde voeding gaan samen!

We bouwen vanuit Nederland graag mee aan de ontwikkeling van deze school. Het is bijzonder mooi om te zien dat Gerdien & Koili prachtig werk verrichten onder jonge kinderen, maar via de landbouw & werkplaats van Koili ook met de jeugd. Ze zijn mede door dit alles een zegenrijk onderdeel van het dorp. Bouw je mee?!

Op deze site kan je alle beschikbare informatie vinden over het project door verder naar beneden te scrollen, maar ook door in het menu gericht te zoeken en te klikken. Als je de ontwikkeling van de school op de voet wilt volgen (of terugkijken), volg ons dan op op Facebook of Instagram.

We hopen dat je net zo enthousiast wordt als wij dat zijn als stichting Hiskits Nederland!