meebouwen

meebouwen aan de school!

Op deze pagina kan je alles vinden hoe je aan deze school kan blijven meebouwen.
Klik hieronder op één van de knoppen…..bouw je mee?!doneren

Voor het project is een aardig bedrag aan euro’s nodig. Op deze site kan je lezen hoe we door allerlei acties geld bij elkaar sparen. Maar iedere gift is welkom.

Geven kan op twee manieren:

 • Je kan direct doneren via Ideal of een Credit Card. Dat gaat via een formulier dat je hier kan vinden.
 • Je kan ook rechtstreeks een bedrag overmaken op rekening:
  NL 31 RABO 0337763585
  t.n.v. stichting Hiskits

We zijn een ANBI-instelling, dus dat betekent dat je gift aftrekbaar is van je inkomstenbelasting.bouwen

Sinds begin 2024 is de nieuwe school in gebruik. In mei 2024 heeft een team uit Nederland geholpen om de speelplaats klaar te maken. De komende maanden wordt er gebouwd aan:

 • de watervoorziening
 • een keuken (schoolmaaltijden)
 • een muur
 • groen & schaduw op de speelplaats

Voor zowel de watervoorziening als de keuken is er voldoende geld binnengekomen. Voor het groen & schaduw op de speelplaats en voor muur zoeken we nog donoren. De speelplaats bestaat nu nog uit zand en harde grond en een beetje gras. Met gras, bomen en struiken willen we daar een mooie plek van maken die ook schaduw biedt. De muur die we willen bouwen moet de grond op zijn plek moet houden bij hevige regenval. In het regenseizoen komt het voor dat het heel erg regent. Veel grond wordt dan meegenomen in de stroom vanaf de berg. Daarom moet er écht een muur komen om de grond vast te houden en de school te beschermen.bidden

Als de Heer niet helpt bij het bouwen van een huis, dan heeft het geen zin ook al doen de bouwers hun best.
Dit staat in de Bijbel (psalm 127:1). Dat is precies de reden waarom we gebed zo belangrijk vinden. Zou je voor dit project willen:

 • danken dat er genoeg financiën zijn om de school tot zover te bouwen
 • bidden dat God zal voorzien in de verdere ontwikkeling van de school en de omgeving
 • bidden dat de leerkrachten nu al de kinderen kunnen doen opbloeien & opgroeien

acties

De school staat en er is 1 lokaal is in gebruik genomen. De omgeving van de school is nu aan de beurt. Zoals je hierboven kon lezen richten we ons nu op een muur maar ook groen & schaduw voor op de speelplaats. Binnenkort zullen we hier acties voor gaan plannen. Mocht je leuke ideeën hebben, mail dan met acties@hiskits.nl.

Om een indruk te krijgen van wat voor leuke dingen we al gedaan hebben, kijken we even terug. We hebben een bierproeverij gehad, een ijsloop (met ijs als toetje), een MTBtocht, een Afrikadag met traditioneel eten en een flessenspaaractie of een sponsorloop op een basisschol.

Extra: je kan ons uitnodigen om meer te vertellen over dit project. Tijdens zo’n presentatie nemen we je ‘echt’ mee naar dit dorpje in de bergen!