meebouwen

meebouwen aan de school!

Op deze pagina kan je alles vinden hoe je aan deze school kan meebouwen.
Klik hieronder op één van de knoppen…..bouw je mee?!doneren

Voor het project is een aardig bedrag aan euro’s nodig. Op deze site kan je lezen hoe we door allerlei acties geld bij elkaar sparen. Maar iedere gift is welkom.
Nieuw: je kan nu materialen kopen voor de bouw van de school.
Je doneert dan heel specifiek voor de ramen, deuren, dakpannen, stenen of zelfs de WC!!
Dit is het boodschappenlijstje (bedragen zijn symbolisch):

 • 500 stenen (€25,- p.st.)
 • 200 dakpannen (€50,- p.st.)
 • 20 ramen (€100,- p.st.)

Vink in het formulier bij project aan wat je graag wilt ‘kopen’ en vul het bijbehorende totaalbedrag in. Koop je bijvoorbeeld 3 stenen, dank vink je het project stenen aan en vul je onder €75,- in.
We zullen hier en op onze socials regelmatig laten zien hoe ver we al zijn met het boodschappenlijstje.

Wil je graag bijdragen zonder iets specifiek te ‘kopen’?
Dat kan op twee manieren:

 • Je kan direct doneren via Ideal of een Credit Card. Dat gaat via een formulier dat je hier kan vinden.
  Vink dan bij het project ‘algemene gift’ aan.
 • Je kan ook rechtstreeks een bedrag overmaken op rekening:
  NL 31 RABO 0337763585
  t.n.v. stichting Hiskits

We zijn een ANBI-instelling, dus dat betekent dat je gift aftrekbaar is van je inkomstenbelasting.metselen

Sinds eind 2022 wordt er daadwerkelijk gebouwd. De bouw wordt gedaan door een professioneel bouwbedrijf die soms als extra handen ook mensen uit het dorp inhuurt. Daarnaast is er een controleur die het project overziet en de voortgang, uitvoering en kwaliteit regelmatig checkt.
We bekijken de mogelijkheid om met een team vanuit Nederland naar de school en de familie Moliko af te reizen. Dat zal pas zijn als de school klaar is. Omdat we de bouw zoveel mogelijk door lokale werkers en inzet van dorpsgenoten willen laten plaatsvinden, zijn we wat voorzichtig met inzet vanuit Nederland. We zoeken dus nog naar mogelijkheden om met een team bij te dragen aan de school qua gebouw of om samen met de kinderen zelf een mooi programma te maken. Zodra we meer weten, laten we dat hier en onze ‘socials’ weten.bidden

Als de Heer niet helpt bij het bouwen van een huis, dan heeft het geen zin ook al doen de bouwers hun best.
Dit staat in de Bijbel (psalm 127:1). Dat is precies de reden waarom we gebed zo belangrijk vinden. Zou je voor dit project willen:

 • danken dat de vergunningen er zijn en dat de bouw begonnen is
 • bidden dat er genoeg financiën zijn om te bouwen
 • bidden om bescherming van de werkers tijdens de bouw
 • bidden dat de leerkrachten nu al de kinderen kunnen doen opbloeien & opgroeien

acties

Voor de zomervakantie losbarst, barsten wij nog even los met een paar leuke acties. Een MTB-tocht (1 juli) rond Assen die eindigt op de enige echte ‘berg’ in Assen. De andere actie is een leuk Afrikaanse dag (8 juli) waar je wandelend, fietsend en etend Afrika proeft. Daarnaast loopt de actie nog door om een steen, dakpan of raam te doneren. Daarmee doneer je heel specifiek voor één van deze materialen waarmee de school gebouwd wordt. Een actie om de bouw die in volle gang is een stevige impuls te geven. Klik op plaatjes hiernaast voor informatie of doneer gelijk via deze link…daar kan je de huidige stand ook zien. De school kleuren we steeds verder in tijdens de loop van deze actie. Houd ook onze socials in de gaten.

We zijn overigens altijd in voor nog leukere acties: dus, mocht je leuke ideeën hebben, mail dan met acties@hiskits.nl.

Om een indruk te krijgen van wat voor leuke dingen we al gedaan hebben, kijken we even terug. We hebben een bierproeverij gehad, een sponsorloop, een ijsloop (met ijs als toetje) en een flessenspaaractie op een basisschol.

Extra: je kan ons uitnodigen om meer te vertellen over dit project. Tijdens zo’n presentatie nemen we je ‘echt’ mee naar dit dorpje in de bergen!